twitter
rss

A)Tuliskan huruf besar dengan betul.


1.g = ____


2.i  = ____


3.w =____


4.e = ____


5.b = ____B)Tuliskan huruf kecil dengan betul. 


1.K = ____


2.F = ____


3.P = ____


4.Y = ____


5.R = ____

Terdapat banyak jenis permainan tradisional di negara kita. Apakah permainan tradisional yang pernah kamu bermain dengan kawan-kawan ?


Apakah permainan tradisional yang kamu suka?


Marilah kita buat latihan. Sila tekan.

Padankan dengan jawapan yang betul.gasing


tingting
guli

wau

Padankan dengan jawapan yang betul.ceongsam


sari


baju kurung

Sesi pengajaran hari ini mengadakan pertunjukkan "Fashion Show" yang dipersembahkan oleh murid prasekolah saya. Murid-murid prasekolah diminta memakai pakaian tradisional sendiri supaya mereka dapat lebih memahami seni kebudayaan kita.Ini baju orang Indian. Iaitu sari.
Pelbagai jenis baju yang dipakai oleh murid-murid prasekolah.
Ini baju orang Melayu. Iaitu baju melayu dan baju kurung


Baju yang berwarna merah ialah baju orang Cina. Iaitu samfu.
Sekolah saya mengadakan sambutan Hari Kemerdekaan. Murid-murid menyanyikan lagu-lagu patriotik sambil mengibarkan Jalur Gemilang. Murid-murid diminta melaungkan slogan "MERDEKA" selama tiga kali. Selepas itu, guru menayangkan video yang berkaitan dengan sejarah negara secara ringkas.

Ini Jalur Gemilang. Ia mempunyai empat warna iatu kuning, merah, putih dan biru. Ia mempunyai empat belas jalur. Kita mestilah mengharmati bendera Malaysia kerana kita anak Malaysia.
Hari Kemerdekaan merupakan salah satu tema yang dibelajari oleh murid prasekolah. Oleh itu, saya mengajar murid-murid membuat Jalur Gemilang di dalam kelas. Kita berseronok dengan gembira.